Wie is Webteksten schrijver?

Ik ben Wim en mijn werkzame leven begonnen als researcher en vervolgens consultant in ICT en telecommunicatie. Toen al merkte ik dat veel van mijn resultaten meer gebaseerd waren op mijn schrijfvaardigheden en het vermogen om de essentie van iets kort en krachtig op te schrijven. Ik gebruikte die vaardigheid ook om verschillende werelden te verbinden; Marketeers noemden me een ‘Techneut die ze begrijpen konden’, techneuten noemden me een ‘Marketeer die hen begreep’.

Een aantal jaar geleden ben ik wat anders gaan doen. Ik ben het ‘corporate leven’ met de leaseauto en de spiegelende kantoorgebouwen uitgestapt en ben voor mezelf begonnen. Ik ben me bezig gaan houden met internet concepten, met het adviseren van start-ups en steeds vaker ook ben ik teksten gaan schrijven. Ik merkte dat het plezier en de vaardigheid die ik had in het schrijven werden gewaardeerd door internetondernemers die worstelden met het feit dat goede teksten niet alleen belangrijk zijn om klanten enthousiast te krijgen over hun product of dienst, maar ook om hun website gevonden te laten worden door de Googlebot, de Bingbot en al die andere internet crawlers die continue het internet afstruinen om webpagina’s te vinden en te indexeren. Inmiddels heb ik een groot aantal websites voorzien van heldere teksten die leesbaar zijn, de bezoeker aanzetten tot actie en goed gevonden worden door de zoekmachines.