Wat is SEO schrijven?

SEO teksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Dat betekent al lang niet meer – al zijn er mensen die dat nog steeds denken – dat er zoveel mogelijk keywords in een tekst moeten worden gepropt. De algoritmes van Google worden steeds slimmer en herkennen tekstuele overkill.

Zoekmachine optimalisatie begint met na te denken op welke termen u eigenlijk gevonden wil worden. Vaak is het daarbij nuttig om niet te blijven steken bij de meest voor de hand liggende termen. Als u verf verkoopt is ‘verf kopen’ een logische zoekterm, maar ook een waar veel concurrenten ook op gevonden proberen te worden. Ik heb de tools beschikbaar om mee te denken over uw zoektermen.

En hoe SEO-experts ook hun best doen om sites te optimaliseren op gebieden als tekstlengte, met linkbuilding en andere trucs, de enige constante is dat Google en andere zoekmachines steeds beter worden echte, unieke en waardevolle teksten te herkennen. De relevantie van de inhoud op uw site wordt steeds meer de echte bepalende factor voor uw vindbaarheid. Als u dus op lange termijn succesvol wilt zijn bij de zoekmachines, dan is aandacht besteden aan echt goede website teksten de enige echte toekomstvaste strategie.